een circulair kunstwerk van MAIM Amsterdam
De inspiratiebron van MAIM Amsterdam.
een circulair kunstwerk van MAIM Amsterdam

Europe's first high-end circular artwork

Met MAIM Solar zijn we er trots op als eerste in Europa hoogwaardige circulaire kunstobjecten te introduceren en aan te bieden. We hebben een innovatieve manier gevonden om zonnepanelen zonder CO2-uitstoot te upcyclen, door ze te gebruiken als canvas voor een uniek en hoogwaardig kunstwerk.

Onze missie

MAIM Amsterdam wil impact maken in de wereld van de reststromen. We vragen aandacht voor de grote recycling opgave in de zonnepanelen industrie door zonnepanelen waarvan de levensduur voorbij is te transformeren tot unieke kunstobjecten. Hiermee introduceren we als eerste in Europa hoogwaardige circulaire kunst: MAIM Solar.

Door kunst op oude zonnepanelen te maken hebben we met MAIM-Solar al:

Ca. 0 KG
Co2 bespaard

Energie transitie

We zitten midden in de energietransitie, waarin we overstappen van fossiele brandstoffen naar duurzame en hernieuwbare energiebronnen. Dit is een enorme uitdaging, maar ook een kans om onze samenleving duurzamer en veerkrachtiger te maken. Circulaire kunst kan bijdragen aan deze transitie door creativiteit en verbeeldingskracht te mobiliseren om oplossingen te vinden voor complexe milieuproblemen. Door gebruik te maken van afvalmateriaal en duurzame materialen kunnen kunstenaars bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid afval en het bevorderen van een circulaire economie. Bovendien kan circulaire kunst bijdragen aan bewustwording en educatie over de noodzaak van duurzaamheid en het belang van een gezonde planeet. Door kunst te integreren in de energietransitie, kunnen we creativiteit en innovatie stimuleren en zo een duurzamere toekomst creëren.

Wij zijn een collectief van gedreven en betrokken mensen die het belangrijk vinden om een wereld te creëren die voor iedereen werkt. Zo een wereld begint met duurzaamheid. Wij maken dit tot onze missie.

Co2 Reduceren

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar. dit betekent dat de eerste zonnepanelen nu worden afgeschreven. Hoewel zonne-energie erg duurzaam is, geldt dit nog niet voor de zonnepanelen. Het recyclen van een zonnepaneel kost ongeveer 6-12 kilogram Co2. MAIM Amsterdam heeft een unieke manier gevonden om deze panalen te upcyclen zonder uitstoot van Co2 door ze te verwerken als unieke kunstobjecten.

Events

MAIM Solar @ CIRCL ABN AMRO

Oktober 2022, Gustav Mahlerlaan - Zuidas

Sustainable

MAIM Solar @ Solar Solutions International

MAIM Solar @ Huis & Energie beurs

Sustainable Development Goals (SDG's)

Samen naar een duurzame toekomt.

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken vóór 2030. Alle lidstaten van de Verenigde Naties hebben zich verbonden aan de SDG’s en wij dragen hier ook graag aan bij.

Meer weten? Lees hier wat de SDG’s inhouden en zet je samen met ons in voor een duurzame toekomst. 

MAIM Solar

MAIM Solar voor jou?

Geïnspireerd door de natuur, beter voor de wereld

Wil je meehelpen in onze missie?  Is MAIM Solar iets voor jou? Neem contact met ons op. Wij komen vrijblijvend langs om vrijblijvend jouw wensen voor een uniek kunstwerk te bespreken.

Contacts

Voor vragen kunt u mailen

info@maimamsterdam.com

Contact

+ 31 6 514 75 138
Info@maimamsterdam.com

MAIM Amsterdam
Johan Huizingalaan 400
1066JS Amsterdam
Nederland
(Alleen op afspraak)

Alle prijzen en informatie op deze site is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. MAIM Amsterdam - KvK 55232795 - BTW Nummer NL002309719B90