Wat is mooie kunst voor aan de muur?

Kunst is een prachtige manier om jouw interieur te verfraaien en jouw persoonlijkheid uit te drukken. Het kiezen van kunstwerken voor aan de muur kan misschien een uitdaging lijken, maar het is eigenlijk een geweldige kans om creatief te zijn en jouw stijl en smaak te laten zien.

Het leuke van kunst is dat er zoveel verschillende soorten en stijlen zijn om uit te kiezen. Of je nu van abstracte, moderne, klassieke of figuratieve kunst houdt, er is altijd wel iets dat past bij jouw persoonlijke stijl. En als je niet zeker weet waar te beginnen, zijn er talloze online galerijen, kunstbeurzen en tentoonstellingen waar je inspiratie kunt opdoen.

Tot slot, kunstwerken zijn tijdloos en gaan vaak een leven lang mee. Het kiezen van de juiste kunstwerken kan jouw interieur een persoonlijk tintje geven en kan een gevoel van trots en voldoening geven wanneer je jouw eigen stijl tot leven ziet komen in jouw huis.

Naast het esthetische aspect van kunst, kan het ook een diepere betekenis hebben en een boodschap overbrengen. Misschien wil je een kunstwerk kiezen dat een bepaalde emotie of herinnering oproept, of juist een statement maken over een maatschappelijk of politiek onderwerp. Kunst kan een krachtig middel zijn om jouw visie en mening te uiten.

Dus, wees niet bang om te experimenteren, laat je inspireren en geniet van de creatieve en persoonlijke reis bij het kiezen van kunstwerken voor aan de muur. Want met de juiste kunst aan jouw muur kan elke dag een feestje zijn!

Een aantal voorbeelden van kunst dat u aan de muur kunt hangen.

Piet Mondriaan - Abstracte kunst

1. Abstracte kunst

Abstracte kunst is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een kunstwerk dat kleurrijk en expressief is. Met zijn vloeiende lijnen en patronen kan abstracte kunst een geweldige toevoeging zijn aan elke kamer. Een voorbeeld van abstracte kunst is een werk van de beroemde Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan, bekend om zijn geometrische vormen en primaire kleuren.

2. Landschapskunst

Landschapskunst is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een kunstwerk dat de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Het kan variëren van realistische landschappen tot meer abstracte interpretaties van de natuur. Een voorbeeld van landschapskunst is “De Sterrennacht” van Vincent van Gogh, een iconisch schilderij dat de nachtelijke hemel boven een dorp in Frankrijk toont.

"De Sterrennacht" van Vincent van Gogh

3. Fotografie

Fotografie

Fotografie is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een kunstwerk dat zowel persoonlijk als esthetisch is.

Fotografie kan variëren van portretten tot landschappen en stadsgezichten. Een voorbeeld van fotografie is “The Kiss” van de beroemde fotograaf Robert Doisneau, een iconisch zwart-wit portret van een stel dat elkaar kust op straat.

Robert Doisneau - The kiss

4. Pop art

Andy Warhol Pop Art - MAIM Amsterdam
Andy Warhol - Pop Art - MAIM Amsterdam

Pop art is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een kunstwerk dat kleurrijk en levendig is. Pop art is geïnspireerd op de populaire cultuur en kan variëren van stripfiguren tot reclame-afbeeldingen. Een voorbeeld van pop art is “Campbell’s Soup Cans” van Andy Warhol, een serie van 32 schilderijen van blikken soep.

Andy Warhol - Pop Art - MAIM Amsterdam

5. Grafische prints

Grafische prints zijn een geweldige keuze als je op zoek bent naar een kunstwerk dat modern en stijlvol is. Grafische prints kunnen variëren van minimalistische lijntekeningen tot gedurfde geometrische patronen. Een voorbeeld van grafische prints is “Le Chat Noir” van Théophile Steinlen, een iconisch zwart-wit affiche van een kat die uitnodigt voor een nachtclub in Parijs.

Moderne Kunst

6. Moderne kunst

Moderne kunst is een artistieke stroming die is ontstaan in de late 19e eeuw en zich heeft ontwikkeld tot de 21e eeuw. Het verschilt van eerdere kunstvormen doordat het zich richt op het vernieuwen van traditionele kunstvormen en het verkennen van nieuwe media en technieken.

Moderne kunst kan zich uiten in verschillende vormen, waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, installatie kunst, performance kunst, digitale kunst en meer. In tegenstelling tot eerdere kunstvormen, waarbij de visuele esthetiek vaak centraal stond, kan moderne kunst ook conceptueel zijn en zich richten op ideeën en concepten achter het kunstwerk.

Waar kan je kunst kopen?

1. Galerieën: Galerieën zijn fysieke locaties waar je kunst kunt bekijken en kopen. Ze bieden vaak een breed scala aan kunstwerken, van traditionele schilderijen tot moderne sculpturen. Daarnaast organiseren ze vaak tentoonstellingen om nieuwe kunstenaars te introduceren. Een voorbeeld van een galerie is de Kunsthal in Rotterdam.

2. Online kunstmarktplaatsen: Online kunstmarktplaatsen bieden een platform voor kunstenaars om hun werk te verkopen en voor kopers om kunst te kopen. Ze bieden een grote verscheidenheid aan kunstwerken, van traditionele tot hedendaagse kunst. Een voorbeeld van een online kunstmarktplaats is Saatchi Art.

 

3. Kunstbeurzen: Kunstbeurzen worden gehouden over de hele wereld en bieden een platform voor galerieën en kunstenaars om hun werk te tonen en te verkopen. Beurzen bieden vaak een breed scala aan kunstwerken en kunstvormen, van schilderijen tot installaties. Een voorbeeld van een kunstbeurs is Art Rotterdam.

4. Veilinghuizen: Veilinghuizen zijn gespecialiseerd in de verkoop van kunstwerken. Ze bieden vaak zeldzame en waardevolle kunstwerken aan, evenals hedendaagse kunst. Veilinghuizen organiseren ook vaak online veilingen. Een voorbeeld van een veilinghuis is Christie’s.

5. Winkels gespecialiseerd in kunstwerken: Er zijn ook winkels die zich specialiseren in de verkoop van kunstwerken. Deze winkels bieden vaak een breed scala aan kunstvormen, van traditionele schilderijen tot moderne kunstwerken. Een voorbeeld van een bedrijf gespecialiseerd in moderne kunst is ons eigen label MAIM Amsterdam. Bij ons kan je circulaire kunst vinden waarbij we oude zonnepanelen upcyclen door ze als frame te gebruiken voor een uniek kunstwerk. Bij ons draait de kunst op de natuur en duurzaamheid.

 

De beste plekken in huis om kunst op te hangen

De woonkamer

De woonkamer is vaak het centrum van het huis en een ideale plek om kunst op te hangen. Een groot schilderij boven de bank, een serie kleinere werken boven een dressoir of een statement kunstwerk in een hoek kunnen allemaal bijdragen aan de sfeer en uitstraling van jouw woonkamer.

De slaapkamer

De slaapkamer is een persoonlijke ruimte waar je tot rust komt. Kunst kan hier bijdragen aan een ontspannen sfeer. Een rustgevend schilderij boven het bed, een sculptuur op het nachtkastje of een kunstwerk aan de muur zijn allemaal opties om de slaapkamer op te fleuren.

Het kantoor

Wanneer je thuis werkt, is het belangrijk om een inspirerende werkplek te hebben. Een kunstwerk aan de muur kan bijdragen aan deze inspirerende sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een abstract schilderij, een foto of een sculptuur op het bureau.

De eetkamer

Ook de eetkamer biedt veel mogelijkheden voor het ophangen van kunst. Denk bijvoorbeeld aan een groot kunstwerk boven de eettafel, een fotocollage aan de muur of een verzameling kleine werken op een plank.

De gang

De gang is vaak een ondergeschoven kindje, maar het is een perfecte plek om kunst op te hangen. Een serie foto's, een kunstwerk aan de muur of een verzameling kleine werken aan een galerie wand geven de gang een persoonlijke touch.

Contact

+ 31 6 514 75 138
Info@maimamsterdam.com

MAIM Amsterdam
Johan Huizingalaan 400
1066JS Amsterdam
Nederland
(Alleen op afspraak)

Alle prijzen en informatie op deze site is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. MAIM Amsterdam - KvK 55232795 - BTW Nummer NL002309719B90